A-laget i langspurt mot sesongstart

Postet av Frank Eilert Fossum den 9. Feb 2023

A-laget har selvfølgelig arbeidet med tanke på sesongstart 2023 siden avslutningen på 2022-sesongen. En sesong som startet veldig bra, men som dessverre ble problemfylt basert på skadesituasjonen. Det står respekt av hvordan de tålmodig slet seg gjennom flere måneder, for så å få den oppturen det var grunnlag for når bare hele spillergruppa var klare for kamp igjen. Stovner havnet på 5. plass etter å ha vunnet 12 kamper, spilt 3 uavgjort og tapt 7.

Stovner spilte treningskamp mot Manglerud/Star 29. januar. Det var, så vidt vi har oppfattet, en god første omgang av Stovner. Ikke så bra i annen omgang. Det kan vel ha sammenheng med at det ble mange bytter etter pause. Stovner vant 2–1.

Artig å skulle møte Fagerborg igjen. Vi spilte mot dem i serien i fjor. Da spilte vi uavgjort 0–0 i den første kampen, og tapte den andre 2–4. De endte på plassen bak oss på tabellen.

"Åssen går 'e i år 'a, Kjell?"
"Vi har jo sagt at målet er å spella i treadivisjon i firåtjue, så vi får vel stå for det!"

Avspark.

Fagerborg tok avsparket. Stovner fikk tak i ballen, og spilte seg til en corner allerede etter 1 minutt. Det førte ikke til noe. Fagerborg svarte med å få en resultatløs corner et par minutter senere. Spillet hadde ikke satt seg, og det var litt rotete. Fagerborg fikk ytterligere en corner. Etter omtrent 10 minutter dro Carl med seg ballen fra midt på banen. Kranglet seg mesterlig igjennom og inn i 11-meteren, og satte ballen nydelig inn ved stolperota. Det gikk vel ikke 5 minutter en gang, før han var der igjen og satte inn 2–0 med en perle i bue over keeperen.

Stovner har fått corner, og gutta fløy høyt, men fikk ikke noe resultat.

Fagerborg fikk også en corner, men den ble like resultatløs som Stovners corner.

Carl tok med seg ballen i lange kliv . . .

. . . og plasserte ballen helt inne ved stolperota til 1–0.

Spillet er blitt litt mindre rotete, selv om vi ser at det ofte er flere folk som går inn i dueller enn det som er nødvendig. Det ender gjerne i mye armer og bein, og høye stabler med folk. Men det er også godt spill. Etter godt og vel 20 minutter lager Stovner et stjerneangrep på høyre side. Dessverre ender det opp med et skudd som går like utenfor.

Fagerborg er frampå og får et straffespark. Dessverre for dem fortsetter Igor å vise fram sitt keepertalent, og redder straffesparket. Rett etter får Stovner nok en stor sjansen, men ballen skyves utenfor.

Ayoub viser fram sin elegante futsalteknikk og -overblikk. Og det er stadig noen som går på . . . og er på vei ut i pølsebua. Noe av det aller siste som skjer i omgangen er at Stovner får frispark fra cirka 20 meter, midt foran mål. Ayoub får vist fram silkefoten, som styres av eksplosive muskler. Utagbart 3–0!

Fagerborg hyler på straffe . . .

. . . Det hjelpe ikke. Igor redder.

3–0!

Pause i det grønne.

Pausepraten ble holdt i en hyggelig tone, med mange gode tilbakemeldinger.

Hadde pausepraten vært for positiv . . . eller kanskje Fagerborg hadde fått en runde med hårføneren. I alle fall åpnet andre omgang med et smell. Stovner hadde avspark, og satte i gang et angrep som mislykkes. Fagerborg gikk i angrep og satte inn en redusering til 3–1. Det fulgte de opp med en corner som endte i 3–2!

Stovner kom til seg selv, og etter 6 minutter fikk de en resultatløs mulighet. Den ble fulgt opp med noe som så ut som et litt lettvint mål, 4–2. Det ble fulgt opp med to fine angrep. Det siste lyktes og dermed sto det 5–2. Cirka 25 minutter hadde gått da Fagerborg fikk en corner. Den ble godt avverget av keeper. Men Fagerborg fikk beholde ballen, og satte inn det endelige resultatet for kampen: 5–3.

Det ble en meget kort annen omgang, kun 36 minutter.

Andre omgang sparkes i gang.

Fagerborg overrumplet Stovner, brukte bare 1 minutt på å sette inn sitt første mål.

Få minutter etter fortviler Igor og de andre Stovnerspillerne over at Fagerborg setter inn sitt andre mål.

Med tanke på at dette var en svært tidlig treningskamp, som inneholdt mye rustent og "uferdig" spill, så var det mye positivt. Overraskende blant annet fordi det var mange nye fjes å se. Kjell fortalte at det hadde vært mange gode treninger i forkant. Det "uferdige" spillet vil helt sikkert gå seg til etter hvert som treningskampene blir spilt. Og treningskamper blir det mange av. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med spillerne.

Lørdag 11.2 kl 10.30 Kfum 2 på Kfum Arena

Treningskamper i Manglerudhallen :
Søndag 12.2 kl 15.00 Rilindja
Søndag 19.2 kl 15.00 Lommedalen
Søndag 26.2 kl 15.00 Ready
Søndag 12.3 kl 15.00 Holmen
NM kval 1 lørdag/ søndag 18.3 eller 19.3 mot Grei. Bane ikke bestemt.
Søndag 2.4 Heming. Kampen spilles enten på Heming eller Rommen

Til tider var det godt driv i spillet.

Hvis du vil se flere bilder og referat fra kampen kan du gå inn på bloggen til Marius Helgå: