Joshua King Football Academy 2024: Bilderapport 2

Postet av Frank Eilert Fossum den 17. Jul 2024


Det er mange som har ventet på muligheten til å være med på Joshua King Football Academy i 2024. Først og fremst de som ikke har muligheten for å være med på fotballskoler på et slikt høyt faglig nivå som dette er. Grunnen kan være svak økonomi i familien. Joshua King synes ikke penger skal være et hinder for at ungene skal drive med fotball. Til den første fotballskolen i 2021 skrev han følgende:

«. . . Ambisjonen er å skape en arena for utvikling av barn og deres fotballferdigheter, uansett bakgrunn og samfunnslag. Hos meg skal barna få kjenne på mestringsfølelse gjennom kyndig hjelp fra høyt kvalifiserte trenere og spillere.

Jeg synes det er spesielt viktig å gi noe tilbake til barna i nordre bydel hvor jeg har vokst opp, men akademiet er åpent for 200 fotballglade barn i alderen 11–13 år fra hele landet.

Alt overskudd skal gå til ett eller flere veldedige formål.»

Mats Zuccarello var en god fotballspiller som barn og ungdom, men valgte ishockey – med kjempesuksess, han var med på Rommensletta som trener. Han har startet Zuccarellostiftelsen, som er i tråd med Joshuas «alle barn bør få en mulighet til å utvikle seg». Det ble et samarbeide mellom de to. Og i år var det 525 glade unger som kom til Rommensletta for å delta på Norges største fotballskole, og få opplæring av noen av landets store, profilerte fotballpersonligheter.


Som det framgår av artikkelens tittelbilde har jentene vist fram musklene sine i år, ikke bare i form av store overarmsmuskler, men også i form av mengden fotballspillende jenter. 125 stykker meldte seg på. Dessverre er det slik at jentene har i alle år levd i skyggen av guttene når det gjelder klubbenes ressurser, det være seg økonomi, trenerkapasitet og utstyr. I tillegg har den generelle innstillingen mot damefotball vært svært lunken hos publikum. Alt dette har gjort at damefotballen ligger langt etter utviklingen i forhold til herrene. Det har ingen ting med jentenes fotballforståelse og fysikk å gjøre, bare manglende muligheter.

Heldigvis er ting på gli i riktig retning. Og det er særdeles gledelig at så mange jenter har benyttet seg av muligheten til den videreutvikling som Joshua har gitt dem. At damefotball ikke er noen «frøkensport», fikk han selv merke da stovnerjentene Romaysa og Yousra feide han og Haitam av banen på fotballskolen i 2021!


Fotball er den store folkesporten i Norge hvorav ca. 300.000 er aktive fotballspillere, og titusenvis av frivillige holder orden på utstyr, steker vafler, knyter skolisser, påser at hallen ved stengetid er låst og lyset slått av, og bidrar administrativt. I tillegg er det mange som er ansatt i klubbene.

Det er ikke bare funksjonsfriske gutter og jenter som ønsker å spille fotball, men også mange som trenger litt mer tilretteleggelse for å kunne spille fotball. De har også blitt varetatt og sett, siden første gang i 2021.

Nedenfor er det bilder fra tre flotte dager på Rommensletta. Det er mange som har tatt med seg gode minner for livet.


Det nærmet seg tiden for registrering av spillerne, og de tøt inn på Rommensletta. 525 stykker, de fleste ble fulgt av noen fram til klubbhuset, og noen helt fram til registreringen . . .


. . . men, de fleste greidde seg selv


Skifte til fotballskolens drakter


Deltakerne var delt i 18 grupper. Hver gruppe hadde en samling hvor gruppedeltakerne fikk beskjed om hva som skulle skje


På grunn av skoleslutt samme dag som fotballskolen begynte, var starten på dagen lagt til kl.14.00. Det var ikke lang tid til å trene. Opplegget var slik at straffesparkkonkurransen mellom deltakerne skulle være denne dagen. Treninga ble følgelig rettet mot straffespark.


Oppvarminga er i gang


Det ble litt ventetid for utespillerne, mens keeperne fikk det hektisk


God balanse, godt tilslag


De som ikke nådde helt opp i den interne straffesparkkonkurransen i gruppene, samlet seg i gressbakken mot naturgressbanen


Joshua tar en snarvei


Straffesparkerne kom i samlet tropp med dommeren


Et forventningsfullt publikum fikk se at . . .


. . . det første straffesparket gikk i mål


Den første jenta fyrer løs


God stemning mellom keeper og hans banemann


Joshua ser et fint straffespark styre ballen inn i nota


To gutter sto igjen. Duellant 1 scorte sikkert


Nå skal det avgjøres. Pulsen dunker, spenningen er på bristepunktet når duellant 2 legger ballen til rette . . .


. . . skuddet går ikke i mål . . .


. . . spenningen er utløst


Joshua gratulerer og overleverer premien


Den første dagen viste seg fra sin aller beste side. Sol, fin temperatur, god stemning. Jeg tror ikke jeg tar feil når jeg sier at alle gledet seg til lørdag, og komme igang med treningen. Det gjaldt også gruppa for dem som trengte litt mer tilrettelegging.


Mariann Staxrud Utstumo, daglig leder i Stovner SK og Kathrine Astrup, kommunikasjonsansvarlig i Zuccarellostiftelsen, ønsket blidt velkommen. Litt nedbør lørdag la ikke noen demper på stemningen. Været ble også litt lettere utpå dagen.


Gudbrand Ensrud ønsket gruppa for tilrettelagt velkommen til Rommensletta


Joshua stilte som vanlig velvillig opp. Stovner SKs gruppeleder for fotball, Espen Myrbakken, var også på plass


Ingen brydde seg om noen vanndråper. Det var bare smil å se


Joshua og Lene Mykjåland var trenere


Gudbrand ledet treninga med ballføring og skudd


Linda Medalen terper på øvelsene . . .


. . . målene kom . . .


. . . det blir det feiring av


Det var flere som likte å feire . . .


. . . på kreativt vis


Det ble laget baner med kjegler for fotballbowling


Oi, ballen sneik seg mellom kjeglene


Mange kjegler har gått ned her


Sterk konsentrasjon før det siste sparket på ballen


Ny fotballkamp er på gang


Lindas lag har scoret – det er ikke vanskelig å se


Det ble en glad, hoppende og klappene applaus for en fin dag


Tidlig på morgenen var spillerne i gang med oppvarmingen under ledelse av de drøye 50 trenerne. Det var to hele dager som sto igjen av fotballskolen, en masse stoff om teknikk og taktikk som skulle fordøyes. Ikke helt enkelt med tanke på at de hele tiden var i til dels kraftig fysisk aktivitet. Kanskje jeg prater litt for meg selv, for jeg opplevde ikke annet fra deltakerne enn en utstråling av energi.

Oppvarming er egentlig morsomt


Oppvarming går over i bruk av remedier som gjør deltakerne smidige og får ballfølelse


Zucca og de andre gutta fører ball . . .


. . . og her er det finter det terpes på


Det var mange som ville være med og prøve seg på keepertreninga. Her øves det på Blokk K. Det gjør deg større enn bare å samle beina . . .


. . .


Erik Thorstvedt viser hvordan et solid grep skal gjøres på ballen


Joshua kom og var keeper for deltakerne


En av jentegruppene har satt seg til i uteklasserommet


Intens konsentrasjon når de mange detaljene forklares


Det er ikke noe å si på den store innsatsen


Nikketrening


Egentrening på brassespark


Joshua spilte mot alle gruppene i alle dagene . . .


. . .


Det gikk mot slutten av siste dag. En stor turnering ble arrangert. Bildet er fra kvartfinalen, og det gikk ganske hardt for seg


Blå gutter født i 2011 møtte voksne rød i finalen. Avspark


Ellevill jubel da de blå vant 1–0


Avslutningen av det offisielle programmet var å dele ut Fair Play prisene. De 18 gruppene hadde stemt fram den personen som hadde gjort en spesiell innsats i gruppa. Altså ikke bare å være fairplayene, men også gjøre det hyggelig i laget, vise empati og være et godt forbilde. Det var 18 stykker som fikk prisen. På bildet er en av gutta . . .


. . . og her en av jentene


Joshua King, Oscar Bobb og jentene takker for denne gangen, og ser fram til en ny runde av Joshua King Football Academy på Rommensletta ved sankthansleite i 2025














Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.